Craniotafel

Craniotafel

De craniotafel is een op maat gemaakte behandeltafel voor craniosacraal therapeuten, die een vaste werkplek hebben. De tafel is ontworpen om aan te zitten en om goed bij de cliënt te kunnen. Ook heeft de tafel energetische aspecten die de craniosessie ondersteunen, zonder daarin bepalend aanwezig zijn. 

Door juiste plaatsing van de poten van de tafel, kun je makkelijk overal rondom de tafel zitten. Het blad zelf is ook verplaatsbaar tov de poten. Zo kun je als je meer bij de voeten wilt werken, daar ook extra ruimte creëren voor je benen.

Door de aangepaste vorm van het tafelblad wordt het gemakkelijker om bij het sacrum en de thoracic inlet te komen. Het tafelblad heeft grofweg de vorm van een persoon in ruglig.

De Ideale werkhoogte is zo ongeveer het meest persoonlijke van de bank en het kan erg nauw komen. Bij het passen is het van belang dat de favoriete behandelstoel of kruk aanwezig is. Een goede zithouding voorkomt pijnlijke schouders en bevordert de ontspannen handgreep. 

Cranio is in de basis een ontspanningstherapie. De mate van overgave van de client speelt een grote rol in de diepgang van de sessie.

Om dat te bevorderen een basis gevoel van geborgenheid van belang. Het beroemd kleedje doet daarin bijvoorbeeld voortreffelijk werk.

Maar de tafel kan ook erg veel betekenen voor de ontspanning.

De Craniotafel is verbreed op de plek waar dat nodig is voor de client om zijn/haar armen kwijt te kunnen. Tevens zit er in het tafelblad een lichte holling die, hoe licht hij ook is, het gevoel van geborgenheid echt versterkt.

Wat de craniotafel biedt

Voor wie is de craniotafel geschikt?

Voor wie is de craniotafel niet geschikt?

Sluit Menu